Hlavní obsah

Řidič, který havaroval na D1, měl tři promile a beze stopy zmizel z nemocnice

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvaatřicetiletý řidič, který ve středu v podvečer zcela zdemoloval automobil na dálnici D1 nedaleko Bílovce a z nehody téměř zázrakem vyvázl jen s lehkým zraněním, nadýchal tři promile alkoholu. Když pro něj do nemocnice přijeli policisté, aby ho odvezli k vystřízlivění na záchytku, záhadným způsobem zmizel. Policie po něm nyní pátrá.

Foto: Aleš Honus, Právo

To, že řidič peugeotu vyvázl jen s lehkým zraněním, lze považovat za malý zázrak.

Článek

Nehoda se stala ve středu před půl sedmou na dálnici D1. „Řidič při předjíždění pomalu jedoucího automobilu vybočil vlevo ze směru své jízdy a vjel ke středovým svodidlům na travnatý pás. Tam náhle strhl řízení vozidla doprava a dostal smyk. Přejel oba jízdní pruhy a přes krajnici vjel do travnatého svahu. Tam bylo vozidlo vymrštěno, přičemž opakovanou rotací dopadlo zpět na dálnici,“ upřesnila ve čtvrtek průběh nehody mluvčí krajské policie Soňa Štětínská.

Sanitka odvezla řidiče do nemocnice. „Ještě před jeho převozem k ošetření zjistila přivolaná policejní hlídka, že muž řídil pod vlivem alkoholických nápojů. Přístroj vykázal při orientační dechové zkoušce téměř tři promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí.

Řidič, který z nemocnice utekl, podle policie dobře věděl, že tam má počkat na policisty a také na odběr krve. Naměřená hodnota při dechové zkoušce na jeho usvědčení před soudem ale bohatě stačí.

Reklama

Výběr článků

Načítám