Hlavní obsah

Útočník na děti z pražské Hůrky skončil ve vazbě

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvaatřicetiletého muže podezřelého z pátečního napadení dětí nedaleko stanice metra Hůrka v Praze poslal ve středu Obvodní soud pro Prahu 5 do vazby. Potvrdila to soudkyně Vanda Činková. Muž na chlapce a dívku zaútočil železnou tyčí u Nepomuckého rybníka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policie muže stíhá za pokus o vraždu, za což mu hrozí až dvacetiletý pobyt za mřížemi. Dostat může i výjimečný trest, k činu se kriminalistům přiznal.

"Soud plně vyhověl návrhu státního zástupce," uvedla Činková. Důvodem uvalení vazby podle ní bylo, že by obviněný mohl uprchnout nebo se skrývat, zároveň by prý mohl opakovat trestnou činnost. Muž se vzdal práva podat proti soudnímu rozhodnutí stížnost, dodala soudkyně.

Obě děti, na které muž údajně zaútočil, byly převezeny do motolské nemocnice. Dvanáctiletá dívka byla se zraněním hlavy převezena na jednotku intenzivní péče, o dva roky starší chlapec skončil s lehčími zraněními na chirurgii. Kvůli tomu, že šlo o dvě děti mladší patnácti let, hrozí muži zvýšená trestní sazba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám