Hlavní obsah

Původci výbuchu v Otrokovicích stíháni nebudou, zemřeli

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Kriminalisté ve Zlíně odložili trestní stíhání dvou mužů, kteří se podíleli na výbuchu granátu v pokoji na ubytovně v Otrokovicích na Zlínsku. Začátkem června při tragédii zahynuli tři lidé, včetně stíhaných mužů.

Článek

„Jeden muž byl podezřelý z trestného činu nedovoleného ozbrojování, protože si prokazatelně pořídil obranný granát. Ve svém okolí se s ním dokonce chlubil. Druhý z trestného činu obecné ohrožení. Z pitvy vyplynulo, že právě on měl granát v době výbuchu v ruce. V pokoji tehdy byli celkem tři muži, ani jeden z nich nepřežil. Z pitvy vyplynulo, že s granátem si pohrávali v těžké opilosti,“ informovala ve středu mluvčí zlínské krajské policie Jana Bartíková.

„Vyšetřovatel případ odložil, protože kvůli smrti obou podezřelých je trestní stíhání nepřípustné,“ doplnila mluvčí.

Tři muži ve věku 40, 42 a 45 let pocházeli z Kroměřížska, Přerovska a Ostravska.

Obranný granát F1 vybuchl hodinu po půlnoci na 3. června v pokoji v šestém patře ubytovny. Mužům, kterým výbuch přivodil devastující poranění, se marně snažily poskytnout první pomoc dvě ženy ze sousedních pokojů. Dva muži zemřeli okamžitě, třetí ve čtyři hodiny ráno podlehl zraněním v Baťově krajské nemocnici ve Zlíně.

Posttraumatickou intervenční péči musela po události poskytovat psycholožka zlínského krajského policejního ředitelství oběma mladým ženám, které byly na místě jako první a usilovaly o záchranu životů. Výjevy, které na místě musely spatřit, nesmazatelně poznamenaly jejich vnímání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám