Hlavní obsah

U Skaštic hoří sláma už třetí den, škoda 17 miliónů

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skaštice

Do nedělního večera se hasičům po dvou dnech nepřetržitého zásahu nepodařilo zlikvidovat požár stohu a výrobní haly ve Skašticích na Kroměřížsku. Oheň zasáhl na 30 tun sena a slámy. Škoda se zatím vyšplhala na 17 miliónů korun, nikdo nebyl zraněn.

Článek

„Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé, případ policisté vyšetřují pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ řekl Právu v noci na neděli mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček. „Stále se hasí, je to 30 tun sena a slámy na hromadě. Musí se to postupně všechno vyvézt pomocí nakladače ven, kde se to musí dohasit. Lidé už jsou unavení, je to náročné i na čas,“ řekl Mitáček.

Při ohledání požářiště vyšetřovatelé získali představu o šíření plamenů. „Příčiny vzniku požáru jsou stále v šetření. Majitelé zasaženého objektu, zničených strojů a materiálů upřesnili vyčíslení škod, které je aktuálně na hodnotě asi 17 miliónů korun. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za sedm miliónů korun,“ dodal Mitáček.

K požáru se hasiči sjeli do Skaštic v sobotu ráno. V boji s požárem bylo nasazeno už 20 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů ze dvou krajů. Podle policie plameny poničily také stroje na výrobu slaměných peletek sloužících jako topivo a pracovní stroje, které se nacházely uvnitř haly.

„V pondělí k hale znovu vyrazí kriminalisté. Provedou další ohledání. Jakmile to situace na místě dovolí, přijede na požářiště psovod s policejním psem, který je speciálně vycvičen na vyhledávání akcelerantů hoření,“ doplnila mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Zlínského kraje Jana Bartíková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám