Hlavní obsah

Nepozorný řidič kamiónu zablokoval pražskou Jižní spojku, tři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Klíčovou Jižní spojku v Praze zastavila v úterý odpoledne hromadná nehoda dvou kamiónů a dvou osobních aut, která se stala u nájezdu z Průmyslové ulice poblíž nákupního centra Štěrboholy. Komunikace musela být uzavřena, kolem 17:45 hasiči zprůjezdnili alespoň jeden pruh směrem k Lanovému mostu. Při nehodě se zranili tři lidé.

Nepozorný řidič kamiónu zablokoval pražskou Jižní spojku, tři zraněníVideo: Novinky

 
Článek

"K nehodě došlo u Průmyslové ulice u čerpací stanice Agip v Praze," řekl Novinkám dispečer Ústředního automotoklubu. Komunikace se postupně zablokovala v obou směrech. Podle zpráv z místa nehody dosáhla kolona délky až sedmi kilometrů.

"Do kamiónu v odstavném pruhu narazil další kamión, jehož řidič se pravděpodobně plně nevěnoval řízení. Nákladní vůz byl následně odmrštěn na dvě projíždějící osobní auta," řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Zraněného a zaklíněného pasažéra Škody Fabia museli hasiči z automobilu vystřihávat.

Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na čtyři milióny korun.

Nehoda se stala mezi Černým Mostem a Spořilovem, tedy v místech, kde ještě není dokončen Pražský okruh a kamióny zde mohou jezdit. Od loňského zprovoznění jižní části okruhu totiž kamióny na Jižní spojku nesmějí. To se ale změní - pražští radní v úterý odsouhlasili návrh, který od 1. září umožní návrat kamionů na frekventovanou komunikaci v nočních hodinách mezi 22:00 a 06:00. Opatření bude platit ve směru z východu na západ. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám