Hlavní obsah

Zloději platebních karet najíždějí na Blanensko

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Blanenští policisté zatím bezúspěšně pátrají po zlodějích, kteří se specializují na krádeže tašek nebo kabelek, odkud berou platební karty. V okolí se v posledních týdnech stalo hned několik podobných případů. Největší úspěch zaznamenali chmatáci při útoku na muže, který měl v tašce kromě platebních karet také PIN kódy.

Článek

„Ze tří platebních karet tak zloději na pěti místech úspěšně, bez problémů, vybrali finanční hotovost ve výši 70 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že podobný případ se stal vloni v našem okrese ve stejném časovém období, pracují kriminalisté i s verzí, že se může jednat o pachatele, kteří se na Blanensku pohybují v souvislosti s dovolenými nebo rekreacemi,“ prohlásila policejní mluvčí Iva Šebková.

Kriminalisty by mohla na správnou stopu přivést informace o totožnosti dvou žen a jednoho muže, které zachytily kamery u bankomatů. Podle policistů je totiž pravděpodobné, že se stejná trojice se pohybuje i po dalších krajích v republice.

„V případě, že by lidé poznali osoby, které jsou na záznamech z bezpečnostních kamer, ať kontaktují policii na telefon blanenských kriminalistů 607 706 676 nebo na 724 178 337,“ poprosila Šebková.

Reklama

Výběr článků

Načítám