Hlavní obsah

Podvodník se vydával za vnuka a vylákal od ženy sto tisíc korun

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarští kriminalisté evidují již dva případy podvodu, při kterých dosud neznámý pachatel telefonicky kontaktuje seniory, vydává se za jejich vnuka a láká z nich peníze. V jednom z těchto případů přišla 81letá seniorka o téměř sto tisíc korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pachatel během telefonátu žádá o finanční pomoc,“ popisuje mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. „V případě, že je senior ochoten vnukovi pomoci, muž požádá o předání peněz kamarádovi, který během chvilky přijde. Tuto smutnou zkušenost má i jednaosmdesátiletá žena z Karlových Varů, která tímto způsobem přišla o částku necelých sto tisíc korun,“ dodal Valenta.

Muž, který si odnesl peníze, byl vysoké 170 cm štíhlé postavy a měl krátké světlé vlasy. „Oblečen byl v šusťákové budě světlé barvy a v tmavších kalhotách,“ konstatoval Valenta, který radí seniorům nepůjčovat peníze cizím lidem. „V případě, že bude chtít někdo půjčit finanční hotovost někomu z členů rodiny, doporučujeme osobní předání hotovosti,“ uvedl policejní mluvčí. „Pokud si není někdo jistý, že zná volajícího, je třeba mu položit otázku, na kterou zná odpověď jen volající,“ uzavřel Valenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám