Hlavní obsah

Žhář vypálil obecní úřad, může jít o pomstu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lisov

Policisté na jižním Plzeňsku vyšetřují požár obecního úřadu v Lisově, který v noci na středu založil neznámý žhář. Starosta nevylučuje, že se může jednat o pomstu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Do objektu se dostal po vypáčení dveří. V místnosti, kde je úřadovna s veškerým vybavením, rozlil po zemi hořlavinu a zapálil ji,“ řekl Právu policista Josef Aubrecht. Představitel obce škodu vyčíslil na půl miliónu korun.

Co bylo motivem činu žháře, zatím není jasné. „Může to být pomsta nebo výstraha. Netuším,“ řekl starosta Lisova Jaroslav Šebesta.

Může jít o prodej obecních pozemků

V obci jsou napjaté vztahy, které souvisejí s trestnou činností bývalého starosty Davida Friedricha. Ten byl v červnu odsouzen za zpronevěru a zneužití pravomoci veřejného činitele, když bez vědomí zastupitelstva rozprodal několik obecních pozemků a peníze si nechal.

Nové vedení obce se totiž nyní snaží nelegitimní prodej pozemků zpochybnit a získat je zpět. „Už jsme k soudu podali návrh na zneplatnění kupních smluv,“ uvedl státní zástupce Zdeněk Slepička.  Jde o pozemky, které Friedrich prodal místnímu podnikateli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám