Hlavní obsah

Opilý řidič na Opavsku srazil dva cyklisty a snažil se utéct

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Dva cyklisty srazil v noci na neděli v obci Hať na Opavsku opilý 28letý řidič. Jeden ze zraněných je hospitalizován ve velmi vážném stavu v nemocnici. Po nehodě se snažil řidič utéct, ale zadrželi ho náhodní svědci. Informoval o tom mluvčí opavské policie René Černohorský.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala několik minut před půlnocí před místní prodejnou potravin. Řidič pod vlivem alkoholu dostal na mokré vozovce smyk a zezadu narazil do sedmadvacetileté cyklistky a o sedm let staršího cyklisty.

„Cyklistka byla s těžkým zraněním hospitalizována na jednotce intenzivní péče a nachází se ve vážném zdravotním stavu. Cyklista byl jednorázově ošetřen v nemocnici,“ uvedl mluvčí

Potvrdil i to, že řidič chtěl z místa nehody utéct, aniž by se zajímal o stav sražených cyklistů. Zabránili mu v tom náhodní svědci, kteří ho předali do rukou policie. Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,2 promile alkoholu.

„Následně bylo zjištěno, že řidič má v registru řidičů platné tři zákazy řízení až do července roku 2012,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám