Hlavní obsah

Syn na Hradecku týral matku, vykázali ho z bytu

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Kvůli psychickému a fyzickému násilí policisté ve čtvrtek na Královéhradecku vykázali ze společného bytu devětadvacetiletého muže, který opakovaně napadal svou matku. Agresor se nyní nesmí deset dnů vrátit domů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dlouhodobé problémy vyvrcholily ve čtvrtek dopoledne. „Syn matce nejprve sprostě nadával a pak po ní začal házet prádlo ze skříně. Osmačtyřicetiletá matka odešla do kuchyně, kde jí syn zkroutil ruce a táhl ji do další místnosti. Žena se přitom uhodila o dveře. Následně se jí podařilo mobilním telefonem přivolat policisty,“ informovala Anna Pešavová z hradecké policie.

Policisté šetřením zjistili, že se násilí v této domácnosti neodehrálo poprvé, ale k útokům docházelo už od loňských Vánoc. Muž podle slov jeho matky kouří marihuanu. „Nejprve na ni útočil zhruba jednou týdně, ale od letošního března docházelo k útokům asi dvakrát až třikrát za týden, jeho agresivita se stupňuje v závislosti na abstinenčních příznacích. Přes sedm měsíců nezaměstnaný syn slovně a fyzicky napadal matku kvůli tomu, že mu nechtěla dávat peníze na drogy,“ dodala Pešavová.

Letos už hradecká policie devětkrát uplatnila institut vykázání z bytu. Ve čtyřech případech musel opustit společnou domácnost manžel, ve dvou případech druh a v dalších třech případech syn. Sedm případů se stalo přímo v Hradci Králové a dva případy se odehrály v okolí. V sedmi případech sehrál roli alkohol a ve dvou zřejmě drogy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám