Hlavní obsah

U Ústí nad Labem nouzově přistálo sportovní letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

U Ústí nad Labem v pátek večer nouzově přistálo malé sportovní letadlo. Poničilo plot soukromého pozemku a lehce si poškodilo podvozek. Pilotovi a druhému cestujícímu se nic nestalo, uvedla mluvčí policie Jana Matonohová. Původně policie uvedla, že se letadlo zřítilo, neměla ale do té doby informace z místa.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Podle mluvčí letounu zřejmě vysadil jeden motor. Pilot nouzově přistál kolem 19:00 poblíž golfového hřiště u čtvrti Habrovice.

V poslední době se množí především tragické nehody malých letadel. V úterý při pádu malého sportovního letadla na Rokycansku zahynuli dva lidé, instruktor a žák. [celá zpráva]

V sobotu spadlo ultralehké letadlo na Prachaticku, jeho pilot den poté v nemocnici zemřel. Na Černé hoře u Janských Lázní v Krkonoších v neděli zahynul paraglidista.

Minulý týden se v Brně-Medlánkách zřítilo ultralehké sportovní letadlo, v němž zahynul bývalý hokejový reprezentant Jaroslav Jiřík (71), první Čech, který hrál v NHL. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám