Hlavní obsah

Během hodiny se staly tři nehody na přejezdech

Právo, Novinky, Petr Nový, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během jedné hodiny se v pátek v Česku staly na železničních přejezdech tři nehody. Ve všech případech se jednalo o železniční přejezd zabezpečený pouze výstražnými kříži. Při nehodách byl zraněn jeden člověk.

Článek

První nehoda se stala ve Vysokém Mýtě, kde se střetl osobní vlak jedoucí na trase Litomyšl – Choceň s osobním automobilem. „Při této nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda byla vyčíslena na 103 000 korun. Provoz na trati byl obnoven v půl jedenácté,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Střet dodávky s motorovým vlakem

Lehkým zraněním čtyřiadvacetiletého řidiče skončil v pátek ráno střet dodávky s motorovým vlakem v Krnově. K nehodě došlo kolem deváté hodiny poblíž Opavské ulice. Šofér dodávky jel k čističce odpadních vod.

„Když se přiblížil k nechráněnému železničnímu přejezdu, uviděl osobní vlak. Snažil se zabrzdit, ale zřejmě z důvodu technické závady na vozidle, dodávka pokračovala v jízdě,“ popsala kolizi bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková s tím, že auto vjelo na přejezd, kde se střetlo s osobním vlakem.

„Motorák“ jel z Opavy do Krnova a cestovalo v něm 63 lidí.

„Vlak, který odhodil vozidlo mimo komunikaci, zůstal stát na kolejích. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče dodávky, ve vlaku nebyl zraněn nikdo. Způsobená škoda činí nejméně 250 tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

Od další nehody řidič ujel

Třetí nehoda se stala v Blažejově, kde se na přejezdu srazil osobní vlak jedoucí z Nové Bystřice na Jindřichův Hradec s osobním automobilem. „Při nehodě nebyl nikdo zraněn, řidič osobního automobilu z místa nehody ujel,“ řekl Martin Drápal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám