Hlavní obsah

Tyran v Plzni škrtil děti do bezvědomí, chlapce nechával nahého v mrazu

– Plzeň
Právo, Ivan Blažek

Dvě malé děti své družky týral více než sedm let muž z Tachovska na plzeňském sídlišti Vinice. Děti bil pěstmi, škrtil je do bezvědomí i topil ve vaně. Násilí byla podrobována i jejich invalidní matka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V současné době jedenáctiletou dívku a jejího o rok mladšího bratra po celou dobu opakovaně bil rukama i pěstí po celém těle a kopal do nich. V několika případech oba škrtil tak dlouho, dokud neupadli do bezvědomí,“ sdělila policejní mluvčí Simona Čejková.

„Chlapce navíc topil v napuštěné vaně a pod hladinou jej držel za hrudník nebo jej vystrčil nahého na balkon, když venku mrzlo,“ uvedla Čejková. Vše se odehrávalo ve společné domácnosti v Plzni na Vinicích, kde pětatřicetiletý muž žil s o dva roky mladší družkou.

„Obě děti musely po celých sedm let každý den vykonávat domácí práce. Dennodenně utíraly prach, vytíraly podlahy, vysávaly, myly nádobí, žehlily a vynášely odpadky. Když zadané úkoly nesplnily, muž je opět fyzicky trestal,“ upozornila Čejková.

Chlapcovu rozbitou hlavu si natáčel

„Výjimkou nebylo ani to, že chlapce uzavíral v koupelně do šachty s potrubím a v jednom případě jej tam ponechal i přes celou noc či že jej za nohy zvedl do výšky, a poté s ním házel na zem nebo jej mlátil do žeber, až mu vyrazil dech,“ dodala Čejková.

Jednou do hocha v koupelně strčil tak prudce, až si rozsekl čelo o vodovodní baterii. „Proud tekoucí krve z rány si pak natáčel na svůj mobilní telefon,“ uvedla Čejková a dodala: „K tomu všemu děti neustále ponižoval, vulgárně jim nadával, vyčítal jim, že mu vzaly deset let života a že je jejich vina, že mají maminku odkázanou na invalidní vozík.“

Dětem bránil strach

Děti měly z násilníka takový strach, že ani v jednom případě nevyhledaly lékařské ošetření. Teroru nebyla ušetřena ani maminka obou dětí. „Ta byla od roku 2007 odkázaná na invalidní vozík a pomoc svého druha. Ten ji doma opakovaně fyzicky napadal. Bil ji a kopal po celém těle, shazoval ji z vozíku a do ležící ženy poté opětovně kopal. V několika případech ji škrtil tak silně, dokud neupadla do bezvědomí,“ konstatovala Čejková.

Vše vyšlo najevo v květnu letošního roku. Děti začaly mít problémy a matce byly odebrány. Děti i jejich matka se pak svěřily pracovnicím Střediska výchovné péče a vše jim vypověděly s tím, že se muže bály. Pracovnice na nic nečekaly a okamžitě informovaly policisty. Ti okamžitě začali prošetřovat veškeré skutečnosti a vyslýchat svědky. Násilník nyní zpytuje svědomí ve vazbě. Policisté ho viní ze zločinu týrání svěřené osoby a zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám