Hlavní obsah

Další mrtvý, nehody motorkářů neberou konce

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Motorkářská sezóna je v plném proudu, o čemž svědčí také statistika dopravních nehod. Řidiči jednostopých vozidel jsou o prázdninách velmi častými účastníky kolizí na silnicích, bohužel často s tragickými následky, jako tomu bylo ve čtvrtek u Brna.

Článek

V pět hodin odpoledne se stala ve čtvrtek tragická nehoda u Kloubouk na Brněnsku. „Dvacetiletý mladík nezvládl yamahu a v pravotočivé zatáčce se v pádu dostal do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem,“ řekla mluvčí policie Hana Kejlová.

Motorkář zůstal i se svým strojem zaklíněný pod autobusem a i přes veškerou snahu přivolaných záchranářů na místě zemřel. Mladý motorkář se stal čtvrtou obětí nehod na Břeclavsku v letošním roce.

Smrt motorkáře na Vysočině

Tragická nehoda se stala také ve středu na Vysočině. V Třebíči na křižovatce ulic Dr. Antonína Hobzy a Na Potoce.

„Osmadvacetiletý řidič motocyklu značky Honda 900 jel směrem od ulice Koželužská. Na křižovatce se střetl s osobním vozidlem značky Škoda Yeti, jehož řidič odbočoval vlevo na ulici Na Potoce,“ řekla mluvčí policie Marcela Lavická.

„I přes veškerou snahu záchranářů přišel na místě o život mladý řidič motocyklu, řidič Škody Yeti vyvázl z nehody bez zranění,“ řekla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Ve středu odpoledne havaroval také motocyklista ve Světlé nad Sázavou - Dolní Březince. Při nehodě utrpěl zranění. Motocyklista byl převezen k ošetření do nemocnice.

Zraněný motorkář a další tři lidé

Třiačtyřicetiletý řidič Škody Fabie vyjížděl ve středu ze sjezdu obchvatu směrem na Moravské Budějovice. Nedal přednost 26letému řidiči motocyklu značky Kawasaki 1000, jedoucímu od Moravských Budějovic.

„Motocyklista krátce před srážkou předjížděl dvě vozidla v úseku zákazu předjíždění. U obou řidičů provedli dopravní policisté dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativními výsledky,“ uvedl a k nehodě policie.

Kdo řídil motocykl?

Vážná nehoda motorky se stala ve středu také v Mírové na Sokolovsku. Jednapadesátiletý řidič traktoru s přívěsem jel odpoledne na Chodov. V obci odbočoval vlevo na polní cestu ve chvíli, kdy ho předjížděl motocykl Yamaha R1.

„Došlo ke střetu vozidel a následnému pádu posádky motocyklu, na kterém jeli dva muži. Oba byli po nárazu vymrštěni mimo vozovku pod traktor a následně převezeni do nemocnice v Karlových Varech,“ řekl mluvčí policie Pavel Valenta.

Neznámý muž z nemocnice odešel bez ošetření, druhý byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Plzni. Policisté hledají svědky této nehody.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám