Hlavní obsah

Starosta pardubického obvodu Svítkov řídil s téměř třemi promile

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Policisté chytili před týdnem starostu pardubického městského obvodu Svítkov Milana Hromádka, když řídil v silně podnapilém stavu. Starosta, který je členem Sdružení pro Pardubice, nadýchal 2,75 promile. Televizi Prima, která na případ ve středu upozornila, řekl, že před jízdou pil rum a nyní zvažuje rezignaci.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Když policisté před týdnem zastavili starostovo kličkující auto a dali mu dýchnout, nevěřili vlastním očím, muž nadýchal 2,75 promile.

Podle policejního mluvčího Josefa Bocána řidič zasahujícím policistům tvrdil, že alkohol nepil a chtěl z místa odjet. Ti ho však odvezli na záchytku. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což se může dostat až na jeden rok do vězení.

Své zkratovité jednání nedokáže vysvětlit a další osud starostovy politické kariéry není vůbec jasný. „Každopádně zvažuji svou rezignaci,“ oznámil Hromádka novinářům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám