Hlavní obsah

Na Jihlavsku se srazila cisterna s dodávkou plnou peněz, dva zranění

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Vážná dopravní nehoda se stala v úterý dopoledne u Vílance na Jihlavsku. Srazil se vůz bezpečnostní agentury převážející peníze s cisternou. Po střetu byli těžce zraněni dva lidé z dodávky. Provoz v místě byl přerušen.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Cisterna převážela propan-butan, náklad dodávky zůstal neporušen, peníze se neztratily,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková. Doprava musela být na hlavním tahu mezi Jihlavou a Znojmem v obou směrech odkloněna, pravděpodobně až do jedné hodiny odpoledne.

"Příčiny střetu jsou předmětem šetření," uvedla Čírtková. Doplnila, že k výši převážené finanční hotovosti se policie nebude vyjadřovat. Server televize Nova informoval, že se jednalo o čásku 250 miliónů korun. "Výši částky nebudeme specifikovat," potvrdila Novinkám Čírtková.

Podle ní policisté finanční hotovost překládají, peníze zůstanou po dobu vyšetřování nehody u policie.

Propan-butan neunikl

Nehoda se stala kolem půl osmé ráno na silnici první třídy v kopci těsně nad Vílancem. Obě vozidla zůstala stát na silnici. Těžce poraněn byl osmadvacetiletý řidič dodávky a jeho spolujezdec.

Nákladní auto Volvo vezlo cisternu se zkapalněným propan-butanem. Podle mluvčí se jedná o zvlášť nebezpečný náklad. Cisterna podle ní ale nebyla poškozena a nebezpečná látka neunikla.

Podle mluvčí je teď náklad tak zabezpečen, že okolí neohrožuje. Peníze zůstaly v dodávce, na místě je střeží policie. Doprava je odkláněna v Jihlavě a ve Stonařově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám