Hlavní obsah

Policie na Ostravsku objasnila rozsáhlý případ rozkrádání sklepů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motocykly, jízdní kola, elektrické nářadí, ale třeba i slunečníky a autorádia se staly předmětem zájmu zloděje, kteří se na Ostravsku specializoval na vykrádání sklepů, garáží a zahradních restaurací. Z rozsáhlé trestné činnosti kriminalisté obvinili 43letého muže a spolu s ním stíhají pro podílnictví také 31letého nájemce garáže, ve které policie našla značné množství odcizených věcí.

Článek

O případu informovala v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Ke krádežím podle ní došlo během posledních pěti měsíců nejenom v Ostravě, ale například i v Kravařích, Dolním Benešově či v Hrabyni na Opavsku.

„Obviněný měl odcizit různé věci, od zavařenin ze sklepní kóje, přes propanbutanové lahve, stavební materiál a nářadí,“ řekla mluvčí.

Velkou část ukradených věcí policisté našli v garáži v Ostravě. „Hlídka zaregistrovala u jedné z garáží muže, kteří vykládali do objektu různé věci. Podezřelí byli policisty zadrženi, v garáži byly zajištěny tři motocykly, pět jízdních kol, devět vrtaček, bourací kladivo, bruska, pily, hoblík, autorádia, nafukovací člun, slunečníky a víc než dvě desítky propanbutanových lahví,“ doplnila Holčáková.

Policie nyní hledá majitele věcí, zajištěných v garáži. V průběhu vyšetřování policisté provedli také razii v jedné z ostravských zastaváren, kde zajistili různé šperky. Díky mravenčí práci se podařilo kriminalistům najít i majitele ukradeného snubního prstenu.

„Byly zjišťovány všechny páry, které byly v určitý den oddány v České republice a odpovídaly specifickým kritériím – datu a jménům vyrytým na snubních prstenech,“ řekla mluvčí s tím, že tyto páry byly po celé republice zjištěny čtyři.

„Díky rytině na prstenu se pak podařilo zjistit i původního majitele šperku, který krom detailního popisu prstenu předložil k identifikaci též druhý snubní prsten,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám