Hlavní obsah

Řidič nezvládl dodávku, nehodu nepřežil mladý motorkář

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrčná (Jihlavsko)

Letos již sedmnáctou oběť má od sobotního odpoledne provoz na silnicích Vysočiny. Je jí 20letý motorkář, který zemřel na následky zranění po srážce s protijedoucím autem. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Článek

Tragédie se odehrála v sobotu krátce po 13. hodině zhruba dva kilometry za obcí Smrčná ve směru na Jihlavu.

„Třiačtyřicetiletý řidič dodávkového vozidla Peugeot Boxer z Jihlavska zřejmě nezvládl průjezd zatáčkou a vyjel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím motocyklem MZ 251, který řídil dvacetiletý řidič z Havlíčkobrodska.

Řidič motocyklu utrpěl těžká zranění, kterým podlehl přes okamžitou pomoc řidičů, kteří zastavili na místě, i oživovací pokusy lékaře vysočinské záchranky. Okolnosti nehody a míra zavinění jsou předmětem policejního vyšetřování,“ shrnula mluvčí.

V letošním roce zahynulo na silnicích vysočinského kraje sedmnáct lidí. Sedm z nich byli řidiči osobních vozidel, dva spolujezdci, dva řídili motocykl, dva jeli na kole. Zbývajícími čtyřmi oběťmi silničního provozu byli chodci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám