Hlavní obsah

Zloděje pivních sudů kamera natočila dřív, než ji zničili

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté pátrají po čtveřici mužů, kteří v druhé polovině června ukradli ze sklepa restaurace v Praze 8 pivní sudy. Předtím si přišli obhlédnout terén a přitom je natočila kamera. Tu před samotnou krádeží zničili.

Článek

Povedená parta vyrazila do akce 19. června ráno před devátou hodinou. Muži nejdříve postávali před restaurací v Sokolovské ulici a přes sklo dveří se zeptali uklízečky, od kdy má podnik otevřeno. Přitom si všimli dvířek do sklepa, kde bylo uskladněno několik sudů s pivem.

Jeden z nich překonal zámek dvířek a posléze si pořádně prohlédl, co uvnitř je. Po krátké "strategické poradě" celá skupina odešla pryč.

„Po několika minutách se všichni vrátili zpět a jeden z mužů držel v ruce přibližně dva metry dlouhou tyč, kterou použil na poničení kamery, která místo snímá,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Pak muži vlezli do sklepa a za pomoci žebříku vytáli a ukradli sedm prázdných pivních sudů. Pokud mají lidé informace k hledaným mužům, mohou je sdělit na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám