Hlavní obsah

Přenosný DVD přehrávač při nabíjení způsobil požár

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Od přenosného DVD přehrávače vznikl v pondělí večer požár v bytě na sídlišti Pod Cvilínem v Krnově na Bruntálsku. Oheň likvidovalo pět jednotek hasičů, pod kontrolu jej dostali během několika minut. Škoda byla vyčíslena na půl miliónu korun.

Článek

Právu to v úterý sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Informaci o požáru obdrželo operační středisko hasičů krátce před šestou hodinou večer. „Hořelo v dětském pokoji bytu 3+1 v posledním, sedmém patře domu. Byt byl naštěstí prázdný,“ uvedl Kůdela.

Doplnil, že vedle pěti cisternových automobilových stříkaček byla nezbytná i plošina a žebřík. „Hasiči dostali oheň pod kontrolu během několika minut, uhasili jej za dvacet minut. Zkontrolovali také byt pod poškozeným bytem. Pak byt i chodby celého domu odvětrali,“ popsal.

Nikdo nebyl zraněn a požár se obešel i bez evakuace osob. Celková škoda podle Kůdely dosáhla půl milionu korun, hasiči však svým rychlým zásahem uchránili majetek za 600 tisíc korun. Oheň poničil vybavení dětského pokoje, dveře a okno.

„Další škodu způsobilo zakouření celého bytu. Za požár mohl přenosný DVD přehrávač v režimu nabíjení,“ doplnil mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám