Hlavní obsah

Obyvatele Havlíčkova Brodu vyděsil výbuch

Právo, jar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Silný výbuch dosud neznámé látky vylekal v noci na pondělí obyvatele Havlíčkova Brodu. Výbušnina explodovala v zahradě rodinného domu v ulici Na Skalce krátce před druhou hodinou v noci. Poškodila zaparkovaný vůz, sežehla okrasné keře a tlaková vlna rozbila sedm okenních tabulí sousedního domu.

Foto: Jaroslav Šnajdr, Právo

Okna rozbité nočním výbuchem

Článek

„Probudila nás strašná rána a zůstali jsme jako opaření. Málem do postele se nám vysypalo sklo z okenních tabulí. Napřed jsem si myslela, že bouchl plyn, pak jsem si ale uvědomila, že kotel je teď v létě vypnutý. Podívala jsem se z rozbitého okna, ale nikoho jsem neviděla. Pak jsem hned zavolala policii,“ popsala Právu okolnosti výbuchu obyvatelka poškozeného domu Zdena Klofáčová, které výbuch rozbil okna nejen v ložnici, kde právě s manželem spala, ale i v dalších dvou místnostech včetně dětského pokoje, celkem sedm tabulí.

Foto: Jaroslav Šnajdr, Právo

Zdena Klofáčová ukazuje okna rozbitá nočním výbuchem v jejím domě.

Látka přitom vybuchla na zahradě sousedního domu, který od Klofáčových dělí dřevěný plot. Tam výbuch sežehl okrasné keře a rozbil světlo u auta. Výbuch byl tak silný, že ho v noci slyšeli i obyvatelé na druhé straně města.

„Probudilo mě to. Byla to rána jako z děla, jiná než třeba od hromu. Napadlo mě, že někde něco bouchlo,“ řekla Právu Tereza Stýblová bydlící ve čtvrti Letná vzdálené vzdušnou čarou přes kilometr od místa výbuchu.

„Zatím neznámý pachatel hodil do zahrady domu zřejmě dělobuch, který vybuchl, a tlaková vlna poškodila skleněné výplně v sousedním domě. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a škoda je zatím asi tři tisíce korun. Případ vyšetřujeme jako přestupek proti majetku a občanskému soužití,“ informovala havlíčkobrodská policejní mluvčí Pátková. Zbytky výbušniny, kterou policisté na místě zajistili, jsou předmětem dalšího šetření stejně jako okolnosti, proč k incidentu došlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám