Hlavní obsah

Češi kradli v cizině auta přímo z autosalónů

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Německá a rakouská policie podle zjištění Práva paralyzovala český gang, který v obou zemích kradl luxusní automobily. Na základě mezinárodních zatykačů byli zloději zadrženi na českém území. Nyní jsou ve vazbě a čekají na to, zda budou vydáni k trestnímu stíhání do zahraničí. Škoda jde do desítek miliónů korun. Na případ je zatím uvaleno informační embargo.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jednalo se o organizovanou skupinu, která pracovala na objednávku. Podezřelí kradli drahá vozidla, a to jak ojetá, tak i nová přímo z autosalónů. U nás je pak legalizovali a prodávali dál,“ řekla Právu žalobkyně Lenka Bradáčová z Krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem, která za českou stranu dohlíží na vyšetřování kauzy.

Více prozradit nechtěla s ohledem na to, že podrobnosti o celé akci chystá zveřejnit policejní prezidium na mimořádné tiskové konferenci příští týden.

Právu se podařilo zjistit, že mezi zatčenými je 35letý Jan D. z Tachovska. Ten si už v minulosti odseděl několik let právě za krádeže aut. Podle rozsudku z roku 2002 byl členem party, která v Čechách kradla vozidla cizincům. Zatykač na něho nyní vydalo státní zastupitelství v německém Deggendorfu. „Jedná se o pachatele trestného činu spáchaného ve prospěch organizované zločinecké skupiny, která je podezřelá z krádeže nejméně 27 vozidel,“ potvrdil Právu německý zdroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám