Hlavní obsah

Za brutální vraždu prababičky dostal mladík 24 let

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Na 24 let ve středu poslal plzeňský krajský soud 22,5letého Kamila Rudolfa z Habartova na Sokolovsku za brutální vraždu vlastní prababičky (86), k níž došlo loni v prosinci. Soud ho tak uznal vinným podle znění žaloby a uložil mu výjimečný trest. Rozsudek zatím není pravomocný, neboť obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Kamil Rudolf v soudní síni

Článek

Tehdy v Habartově navštívil Rudolf podle spisu s motivem získat peníze svou prababičku, požadoval po ní finanční hotovost a následně ji fyzicky napadl. Opakovaně ji tloukl pěstmi do obličeje, pak ji šroubovákem bodal do zadní části hlavy, a když poškozená upadla na zem, do levé poloviny obličeje ji dál bodal a velkou silou jí zasazoval údery žehličkou. Napadená utrpěla řadu bodnutí a ran, které vedly mj. ke krvácení do mozkových plen, mozkových komor a k pohmoždění spánkového laloku mozku.

V důsledku toho žena zemřela na následky krvácení a vdechnutí krve při mnohočetných tržných a bodných poraněních v oblasti hlavy.

Po napadení vzal Rudolf prababičce peněženku s finanční částkou 900,- Kč a mobilní telefon a z místa činu odešel. Ještě tutéž noc odcizené peníze použil na nákup drog a část prohrál v automatech a odcizený telefon po vyjmutí SIM karty směnil za injekční stříkačku.

Na vraždu si nepamatuje

„Ten den jsem se procházel po Habartově, měl jsem píchnutej pervitin a kouřil jsem marihuanu. Chtěl jsem si někam ještě sednout, ale neměl jsem peníze. Napadlo mne zajít za prababičkou, aby mi nějaké půjčila. Zašel jsem za ní... Pak si pamatuju, že jsem ji o ty peníze žádal a to, že si beru její peněženku. To, že bych byl schopen jí tak ublížit, na to si vůbec nevzpomínám,“ řekl ve své výpovědi před soudem nevyučený mladík, který od svých 15 let bere drogy, hraje automaty a nikde nepracuje.

Živí ho matka, nebo si, jak sám přiznal, půjčoval od svých babiček, druhé prababičce peníze rovnou kradl.

„Podle znalců je Rudolf osoba s asociální strukturou osobnosti a jeho resocializace je velmi ztížena. Jedná se také o závažný trestný čin s vysokou nebezpečností. Soud je toho názoru, že byly splněny podmínky pro uložení výjimečného trestu. Navíc způsob provedení činu byl velmi brutální a šlo o intenzivní útok několika nástroji. Nelze také přehlédnout, že napadenou byla osoba velmi stará, která neměla šanci se útoku ubránit, a krom toho šlo o přímou příbuznou útočníka,“ uvedl v odůvodnění přísného trestu předseda senátu Tomáš Bouček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám