Hlavní obsah

Řidiči, který v Ostravě srazil policistu, hrozí až čtyřleté vězení

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vězení od šesti měsíců až do čtyř let hrozí devětašedesátiletému řidiči volkswagenu, který v sobotu dopoledne srazil na dálnici D1 v Ostravě policistu, jenž se jej snažil zastavit při kontrole. V neděli ráno o tom informovala policie.

Článek

„Policejní komisař po sobotní nehodě pokračoval v úkonech trestního řízení a zahájil trestní stíhání tohoto řidiče pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Kromě odnětí svobody od šesti měsíců do čtyř let zadržel komisař obviněnému také řidičský průkaz. Předmětné vozidlo značky volkswagen bylo z místa odtaženo pro další posouzení znalcem z oboru dopravy,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podle policie je muž podezřelý z toho, že řádně nesledoval situaci na silnici a nepřizpůsobil rychlost vozidla dané situaci. „Ačkoliv byl čtyřiatřicetiletý policista oblečený ve služebním stejnokroji s reflexní vestou a stál poblíž služebního auta se zapnutým majákem, tak řidič nezastavil, ani nezpomalil. Zareagoval tím, že strhl vůz vlevo, kde čelně srazil policistu, který jej předepsaným způsobem zastavoval. Policista je těžce zraněný, doba jeho léčení přesáhne 42 dnů,“ upřesnila Holčáková.

Nedobrovolná jízda na kapotě

Nehoda se stala v sobotu kolem deváté hodiny ráno na dálnici D1 v Ostravě na výjezdu směrem na Vítkovice. Řidič sraženého policistu vezl na kapotě volkswagenu ještě zhruba 20 až 30 metrů. K objasnění všech okolností dopravní nehody policie přizvala znalce z oboru dopravy, v příštích dnech bude policejní komisař pokračovat výslechy svědků. Zraněného policistu totiž nebylo možné vzhledem k jeho zdravotnímu stavu vyslechnout. Vyšetřování věci i nadále pokračuje.

Řidiči-senioři se musí podrobovat pravidelné lékařské prohlídce nejdřív šest měsíců před dovršením 60, 65 a 68 let věku, nejpozději v den dovršení tohoto stanoveného věku. Když dosáhnou 68 let, tak se musí podrobit této prohlídce každé dva roky. Vyplývá to ze zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Reklama

Výběr článků

Načítám