Hlavní obsah

Pár vylákal od bank podvodem téměř 90 miliónů

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Čtyřiačtyřicetiletého muže a ženu ve stejném věku obvinili policisté v Hradci Králové z rozsáhlého podvodu. Podle kriminalistů způsobili škodu ve výši nejméně 86 miliónů korun. Zejména od bank dvojice vylákala peníze při půjčkách pro firmu obchodující s chovem prasat a jatečními zvířaty. Dvojici nyní hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž jako jednatel společnosti s ručením omezeným minimálně v letech 2005 až 2009 společně se svojí účetní zkresloval údaje o hospodaření firmy a postupně vylákal od čtyř bank půjčky. Byly to kontokorentní úvěry v celkové výši 60 miliónů korun, které nesplácel," uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Dalších více než 6,1 miliónu korun muž údajně získal od jedné faktoringové společnosti.

Kriminalisté muže také podezírají z toho, že faktoringové společnosti dal do zástavy chovy prasat, které však prý úmyslně neudržoval a prodal. Údajně je zastavil ve prospěch další osoby, a to s úmyslem vylákat a získat dalších několik miliónů korun. Vlastní výkrmny prasat měla firma podle policie na Hradecku a na Chrudimsku. Kde peníze skončily, nyní policisté prověřují.

Kromě podvodu policie muže obvinila také z úvěrového podvodu, zpronevěry, zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Žena čelí obvinění z účastenství na úvěrovém podvodu a zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Policie oba obviněné stíhá na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám