Hlavní obsah

Tikající balík vyklidil poštu v Karlových Varech

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kvůli podivně tikajícímu balíku musela policie v úterý ráno na téměř hodinu a půl uzavřít poštu v Karlových Varech - Doubí a evakuovat všechny zaměstnance této pobočky. Podezření pošťáků, že v balíku je nastražená časovaná bomba, se ale naštěstí nepotvrdilo. Policisté totiž v zásilce objevili jen několik natažených budíků.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Podezřele tikající balík vyděsil v úterý v osm hodin ráno obsluhu pošty v Doubí,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta.

„Policie na místě evakuovala z budovy pošty všechny její zaměstnance. Uzavřeli jsme z bezpečnostních důvodů okolí včetně části silnice a chodníku před objektem poštovní pobočky,“ konstatoval Valenta.

Balík nejdříve očichal policejní pes vycvičený na výbušniny. „Následně jsme vyhledali adresátku balíku z Doubí, která policii sdělila, že očekává poštovní zásilku s budíky,“ konstatoval policejní mluvčí.

„Balík proto policie otevřela a našla v něm opravdu několik desítek nejrůznějších budíků. V balíku byly stolní, nástěnné, malé i velké budíky, které tikaly a zvonily. Adresátka si je objednala v prodejním internetovém portále,“ uvedl Valenta, podle kterého byla kvůli obavám z pumy v balíku pošta v Doubí od 8 do 9.20 hodin uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám