Hlavní obsah

Pětiletá dívka vběhla pod vůz opilé řidičky

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karolinka

S těžkým zraněním transportoval v pondělí dopoledne vrtulník do nemocnice ještě ne pětiletou dívenku, která vběhla v Karolince na Vsetínsku pod kola projíždějícího auta. Opilá řidička auta nadýchala přes dvě promile.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Nehoda osobního vozidla s malou chodkyní se stala o půl jedenácté dopoledne v Karolince. Podle dosavadního šetření policistů z dopravního inspektorátu vběhla malá dívenka zprava bezprostředně do jízdní dráhy řidičce ve vozidle Ford Mondeo. Vůz jel ve směru od Velkých Karlovic do Vsetína. Šestatřicetiletá řidička z Halenkova přes veškerou snahu nedokázala střetu zabránit,“ uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Dívenka utrpěla při nehodě těžké zranění, se kterým byla vrtulníkem transportována do ostravské nemocnice.

„Policisté tak jako u každé nehody, vyzvali ženu k provedení dechové zkoušky. Přístroj naměřil hodnotu něco málo přes dvě promile. Okolnosti dopravní nehody kolegové vyšetřují. Už teď je ale jasné, že se řidička nevyhne stíhání z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který zákon ukládá až tříleté vězení,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám