Hlavní obsah

Roční dítě vypadlo v Havířově z balkónu

Právo, Novinky, Petr Nový, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov
Aktualizováno

Chvilka matčiny nepozornosti stačila ve středu k tomu, aby z balkónu na chodník vypadlo v Havířově teprve roční dítě. Záchranáři ho převezli do nemocnice, policisté nyní zjišťují míru zavinění matky.

Foto: Archiv Sintras, Právo

Ilustrační foto

Článek

Třicetiletá matka byla v kritickou dobu s dítětem na balkónu v prvním patře domu. „Dítě propadlo mezerou mezi podlahou a zábradlím na asfaltový chodník z šestimetrové výšky,“ řekla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Záchranáři dítě převezli do nemocnice. „Policisté nyní vyšetřují případné zavinění matky pro přečin ublížení na zdraví, za což hrozí až roční vězení,“ doplnila mluvčí policie.

Roční chlapeček byl podle svědků krátce v bezvědomí. Po pádu z výšky u něj zasahující lékařka zjistila možné poranění mozku. "Dítě bylo prvotně ošetřeno a následně transportováno na urgentní příjem nemocnice Havířov," řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Další pády z výšek

Kromě malého dítěte zasahovali záchranáři ve středu na severu Moravy a ve Slezsku v průběhu dvou a půl hodin ještě u dalších dvou pádů z výšek.

„Před půl jedenáctou spadl devětapadesátiletý muž ze střechy domu v Albrechtičkách na Novojičínsku. Utrpěl vážné poranění v oblasti hrudníku, na místě nebylo možno vyloučit ani další poranění. Postižený byl letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ objasnil mluvčí záchranářů Humpl.

Před 13. hodinou spadla z výšky asi tří metrů ve Frenštátě pod Radhoštěm ze žebříku šestašedesátiletá žena. „Z důvodu podezření na poranění páteře byla uložena do vakuové matrace a šetrně transportována do fakultní nemocnice,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám