Hlavní obsah

Soud potvrdil 12 let pro důchodce za vraždu spolubydlícího

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na dvanáct let za mříže poslal ve středu Vrchní soud (VS) v Olomouci Wolfganga Kunčara (68) za vraždu spolubydlícího v pečovatelském domě v Ostravě. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu (KS) v Ostravě z letošního března, proti kterému se vrah odvolal.

Foto: Petr Marek, Právo

Wolfgang Kunčar (vpravo) u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Tragédie se stala nejspíš loni 3. srpna v odpoledních hodinách v Ostravě v bytě domu s pečovatelskou službou, který Kunčar obýval společně s jeho pozdější obětí. Po předchozí hádce vyvolané pitím alkoholu přišel za spolubydlícím do koupelny s kuchyňským nožem a bodl ho do hrudníku.

Způsobil mu zranění, na která po několika minutách napadený zemřel. Obžalovaný pak zavražděného ponechal ve vaně, až do doby, než jej tam 11. srpna našla sociální pracovnice.

Trest je přiměřený. Věk je již zohledněn tím, že obžalovaný byl zařazen do mírnějšího typu věznice.
mluvčí soudu

U VS se Kunčar domáhal pouze mírnějšího trestu. Argumentoval tím, že pokud zanechal několik dnů mrtvého ve vaně, přičemž byt sám nadále užíval, nesnažil se vyhnout trestní odpovědnosti, jak mu bylo KS vytýkáno, ale nacházel se v tak špatném psychickém stavu, že nebyl schopen racionálně jednat. Naopak sám uvažoval o sebevraždě. Soud by měl podle něj také zohlednit jeho vysoký věk a dosavadní bezúhonnost.

Vrchní soud to však neakceptoval. „Trest je přiměřený. Věk je již zohledněn tím, že obžalovaný byl zařazen do mírnějšího typu věznice,“ řekl Právu mluvčí VS Petr Angyalossy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám