Hlavní obsah

Zásahová jednotka zadržela muže přímo při prodeji kradeného BMW

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Ústečtí kriminalisté objasnili rozsáhlý případ krádeží luxusních vozidel. Ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadrželi v úterý na parkovišti jednoho z ústeckých hypermarketů hlavního pachatele, který tam právě prodával luxusní BMW X5 v hodnotě 1,6 miliónu za 110 000 korun. Muž ve věku 32 let je z Ústí a má na svědomí i krádeže dalších vozů za několik miliónů korun.

Článek

„Pachatel byl zadržen přímo v luxusním vozidle, které bylo ukradeno v zahraničí v noci z 16. na 17. dubna,“ řekl vedoucí policie v Ústí nad Labem Vladimír Danyluk. Kvůli pokračování vyšetřování nelze specifikovat, ve které zemi auto odcizil. Auto zmizelo z letiště, když jeho majitel odletěl pryč.

Společně s hlavním pachatelem byl zadržen i 20letý mladík také z Ústí. „Nyní u něho prověřujeme, jakou roli v případu sehrál,“ řekl šéf skupiny kriminalistů Jaroslav Kubizňák.

Policisté na případu pracovali půl roku, podařilo se jim v ústeckých ulicích nalézt další dvě luxusní auta ukradená v zahraničí, která má muž na svědomí. BMW X6 a Audi A6 prodal už dříve za obdobnou cenu. Podle Kubizňáka lapka nekradl na něčí objednávku, všechny vozy se nyní vrátí zahraničním majitelům.

Při domovní prohlídce se u zadrženého muže nalezl speciálně upravený klíč k otevírání vozů BMW. Potřebný software k překódování systému vozidla kriminalisté zatím neobjevili. Muž byl už dříve za krádeže aut a za násilnou činnost trestán.

Policisté ho chtějí v nejbližší době z krádeží obvinit, podají i návrh na jeho vzetí do vazby. Policisté nevylučují, že je následné vyšetřování dovede i k dalším spolupachatelům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám