Hlavní obsah

Muž ze Vsetínska nadýchal 7,78 promile

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Zcela neuvěřitelných 7,78 promile alkoholu v dechu naměřili policisté jedenatřicetiletému výtržníkovi, který slovně a fyzicky napadal občana Nového Hrozenkova na Vsetínsku.

Článek

„Minulou neděli navečer oznámil na linku 158 osmašedesátiletý muž z Nového Hrozenkova, že za ním na zahradu u rodinného domku přišel silně opilý muž, kterého zná, a že ho bezdůvodně urážel vulgárními výrazy a taktéž ho fyzicky napadl. Na místo incidentu vyjela hlídka policistů z Karolinky. Poškozený muž řekl, že má po fyzickém napadení modřiny a otoky na rukou, za které ho násilník uchopil,“ informovala ve středu mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Policisté se vydali jedenatřicetiletého útočníka z Karolinky hledat. „Netrvalo dlouho a našli ho v nedaleké stodole u jednoho rodinného domku, kde popíjel společně s dalšími kamarády alkohol. K slovním urážkám a napadení muže nedokázal dohromady nic konkrétního povědět. Kolegové viděli, že je muž v silně podnapilém stavu, a proto u něj provedli dechovou zkoušku. Přístroj naměřil 7,78 promile,“ sdělila mluvčí.

Vysokou hodnotu ovlivnil s největší pravděpodobností fakt, že muž požíval lihoviny téměř bezprostředně před orientačním testem na alkohol. „Nicméně tak vysokou hodnotu alkoholu v dechu kolegové nepamatují. Policisté incident zadokumentovali jako přestupek proti občanskému soužití, který bude nadále řešit správní orgán,“ řekla Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám