Hlavní obsah

Vraždu mladé matky z Těšína policie neobjasnila, hledá důležitého svědka

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín
Aktualizováno

Kriminalistům se doposud nepodařilo dopadnout vraha, který koncem září 2009 brutálně ubodal v bytě v Českém Těšíně 27letou matku dvou dětí. Nyní ale policie zveřejnila video muže, který si krátce po vraždě na těšínském nádraží kupoval jízdenku na zastávku Stodolní v Ostravě. Nemusí jít sice o pachatele, ale vyšetřovatelé se domnívají, že mladý muž má určitě k případu co říci minimálně jako důležitý svědek.

Článek

Policie se o brutální vraždě dozvěděla 25. září dopoledne od záchranné služby, která ale na místo přijela pozdě. Matku dvou malých dětí, z nichž jedno se v době vraždy nacházelo na místě činu a druhé bylo ve školce, se lékařům nepodařilo zachránit.

Policie médiím již dříve poskytla pro účely zveřejnění jméno i fotografii zavražděné Jany Svobodové. Její poslední pohyb byl zaznamenán v 8.45 hodin na náměstí ČSA, kde spolu s dvouletou dcerkou navštívila prodejnu potravin a drogerii.

Zhruba o půl desáté ji pak v bytě napadl dosud neznámý pachatel, který se dovnitř dostal bez zjevného násilí. Nožem způsobil mladé mamince mnoho bodných zranění po celém těle. „Prověřili jsme obrovské množství lidí, ale pachatel je dosud neznámý,“ uvedl šéf moravskoslezské mordparty Luboš Valerián.

Nůž se našel u nádraží

Policie později našla v blízkosti vlakového nádraží v Českém Těšíně zakrvácený vražedný nůž, a tak začala prověřovat i osoby, které v době po tragické události odjížděly z vlakového nádraží nebo z nedalekých autobusových zastávek.

Dosud se jim nepodařilo zjistit hlavně totožnost muže, který si asi čtvrt hodiny po vraždě kupoval jízdenku na vlak do stanice Ostrava-Stodolní. „Jde o mladíka tmavé pleti ve věku kolem 25 let, štíhlé postavy. Měl oblečeny rifle a sportovní bundu s bílými pruhy. Na nohou měl obuty takzvané koně,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Důležité by pro policii mohlo být i svědectví osob, které mohly vidět pachatele vybíhat z domu, kde k vraždě došlo, případně když odhazoval nůž do odpadkového koše u bufetu Tempo naproti vlakového nádraží.

Jakékoliv informace, které by mohly pomoci v objasnění případu, mohou lidé volat na linku 158 anebo přímo kriminalistům na telefon 974 721 323.

Reklama

Výběr článků

Načítám