Hlavní obsah

Trenér boxu v pražském baru zabil spícího muže, dostal 14 let

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za loňskou vraždu v baru Tsunami v pražských Dejvicích uložil ve středu pražský městský soud 14letý trest Ondřeji Spálovskému. Ten podle spisu jako zaměstnanec ochranky v baru opakovaně udeřil spícího muže, strhnul ho na zem a kopal do něj. Vážným zraněním napadený muž na místě podlehl.

Článek

Rozsudek zatím není pravomocný, je možnost se proti němu odvolat. Případ se stal 17. září před půlnoci v baru v ulici Jugoslávských Partyzánů. Barmanka Spálovského jako pracovníka ochranky přivolala k muži spícímu na pohovce.

Po příjezdu se Spálovský podle obžaloby snažil muže vzbudit, ten však nereagoval, a proto ho v úmyslu usmrtit několikrát udeřil do obličeje, hrudníku a zad.

Napadený se prý ani nepokusil o obranu, přesto ho Spálovský strhl na zem, kde do něj opakovaně kopal. Tím mu podle spisu způsobil četná vnitřní zranění, muž na místě zemřel na selhání srdce.

Byl jsem si absolutně jistý, že mě kopl.
odsouzený muž

Podle státní zástupkyně obžalovaný čin provedl zvlášť surovým způsobem, navíc je licencovaným trenérem thajského boxu, tudíž musel vědět o možnosti způsobení smrti.

Spálovský u soudu vypověděl, že se muže snažil vzbudit zacloumáním, poté cítil bolest ve svém operovaném koleni a myslel si, že ho muž kopl. Proto ho udeřil pěstí. "Byl jsem si absolutně jistý, že mě kopl," uvedl. Dále si toho prý moc nepamatuje. Nicméně promítání kamerových záznamů ukázalo, jak byl muž opakovaně udeřen a kopán.

Barmanka vypovídala po telefonu

Barmanka, která měla v době incidentu službu, z obavy raději vypovídala přes telefon. Po příjezdu do baru jí obžalovaný údajně řekl, ať nechodí dolů, že to prý vyřeší. Po chvíli se vrátil do horního patra se slovy, že si musí na pomoc zavolat kolegu.

Podle barmanky ani Spálovský ani jeho kolega, který mezitím přijel, neposkytli muži první pomoc. Navíc podle ní obžalovaný řekl, ať zavolá záchranku deset až patnáct minut po jejich odjezdu a sdělí, že muž spadl ze schodů. Svědkyně však zavolala záchranku již při jejich odchodu, protože muž chroptěl a zbělal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám