Hlavní obsah

Mrtví po výbuchu v České Lípě byli zaměstnanci stavební firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Oběťmi pátečního výbuchu ve skladovém areálu pohonných hmot v České Lípě jsou zaměstnanci firmy, která na místě prováděla rekonstrukci. V sobotu to uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Případ je podle ní vyšetřován jako obecné ohrožení a zabití z nedbalosti. Při výbuchu zemřeli na místě dva lidé, další dvě osoby byly vážně zraněny.

Foto: ČTK

Areál, v němž došlo k explozi

Článek

V České Lípě v pátek explodovala jedna z nádrží skladu. Jeden zraněný skončil v nemocnici v Liberci, druhý na pražských Vinohradech. [celá zpráva]

První má popáleniny na 30 procentech těla a už je mimo ohrožení života. "Jeho stav je víceméně nezměněný a zůstává na JIP, ale už je mimo ohrožení života. Víc informací o jeho stavu bohužel nemůžeme podávat," řekla mluvčí liberecké nemocnice Alexandra Kittnerová.

Foto: Barbora Silná, Právo

Zničený zásobník paliva.

Druhý muž má popáleniny na 70 procentech těla a byl transportován na popáleninové centrum na pražských Vinohradech. O jeho stavu nejsou informace k dispozici.

Druhý muž má popáleniny na 70 procentech těla a byl transportován na popáleninové centrum na pražských Vinohradech. O jeho stavu nejsou informace k dispozici.

Případem se zabývá policie. "Vyšetřujeme to s podezřením na obecné ohrožení a zabití, obojí z nedbalosti," řekla Baláková. Všichni čtyři muži podle ní pracovali pro externí firmu, která měla v areálu skladu pohonných hmot provádět stavební práce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám