Hlavní obsah

Opilec prokopl dveře do cizího bytu a šel si lehnout

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Kuriózní případ porušování domovní svobody vyšetřují novojičínští policisté. Přivoláni byli v pondělí k muži, který se prokopal dveřmi do cizího bytu a tam usnul. Až jeho probuzení podivnou situaci osvětlilo, muž se totiž spletl v opilosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V pondělí před polednem byli policisté přivoláni do jedné z vesnic na Novojičínsku, kde ve dveřích prokopal díru do bytu 66letý muž. Pak ulehl do postele a usnul, načež sousedé vše zpozorovali a přivolali policisty.

Policisté muže vzbudili. Ten v silně podnapilém stavu vylezl vzniklým dveřním otvorem z bytu ven. Na dotaz, jak se do bytu dostal a co tam dělá, opakovaně uváděl, „… jsem doma, ležel jsem v posteli v ložnici a spal“.

„Následně vyšlo najevo, že si muž ve své podnapilosti spletl vchod domu, ve kterém bydlí. Vyšel do stejného patra a dveře bytu, které mu nešly odemknout, považoval za vlastní. Když mu policista řekl, že není ve svém bytě, nebyl schopen tuto situaci s více jak dvěma promile pochopit. Stále trval na svém,“ řekl mluvčí policie Petr Gřes.

Policisté si muže předvedli na služebnu k podání vysvětlení, případ je vyšetřován jako porušování domovní svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám