Hlavní obsah

Ve Starém Jičíně spadl muž ze střechy, pád nepřežil

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Smrtelný úraz se stal v sobotu dopoledne ve Starém Jičíně na Novojičínsku. Dvaašedesátiletý muž spadl ze střechy. Pád z třímetrové výšky bohužel nepřežil.

Článek

„Před půl jedenáctou přijali operátoři na tísňové lince 155 oznámení o pádu muže ze střechy ve Starém Jičíně, části Vlčnov. Podle prvotního hlášení byl muž vážně zraněný a v bezvědomí. Na pomoc postiženému vyjela posádka rychlé lékařské pomoci ze stanoviště v Novém Jičíně a vzlétl vrtulník z Ostravy,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že ještě před příjezdem záchranářů došlo u muže k zástavě dechu i srdeční činnosti.

„Svědkové na místě proto zahájili oživovací pokusy,“ dodal Humpl. Záchranáři po příjezdu na místo pokračovali v resuscitaci. Muži zajistili dýchací cesty pomocí intubace, připojili jej k umělé plicní ventilaci. Také mu aplikovali léky a prováděli nepřímou srdeční masáž.

„Pacient utrpěl při pádu z výšky okolo tří metrů vážná poranění hlavy a mozku. Přes téměř tři čtvrtě hodiny trvající snahu obnovit činnost srdce byly oživovací pokusy neúspěšné a muž svým zraněním na místě podlehl,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám