Hlavní obsah

Zloděj ukradl před trafikou dodávku plně naloženou novinami a časopisy

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nastartovanou dodávku, ze které právě řidič vykládal tiskoviny, ukradl v noci na pondělí dosud neznámý pachatel před trafikou v Ostravě-Porubě. O události jako vystřižené ze špatné filmové komedie informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Pětapadesátiletý řidič přijel před prodejnu tiskovin dodávkou Renault Master o půl třetí v noci a začal s vykládkou zboží. „Řidič vyjmul první balíky tiskovin a chtěl je umístit do krabice u prodejny, určené k uložení novin a časopisů. Dosud nezjištěný pachatel v tu chvíli nasedl do kabiny auta a uzamkl se ve vozidle. Na snahu řidiče o zastavení auta reagoval tak, že muže objel po chodníku a z místa ujel i s nákladem téměř 120 balíků tiskovin,“ uvedla mluvčí s tím, že po několika desítkách metrů měl zloděj zastavit a přibrat ještě dalšího muže. Není vyloučeno, že šlo o spolupachatele, který měl zloději krýt záda.

Okradený řidič okamžitě informoval policii na tísňové lince. „Kriminalisté pak vůz i s tiskovinami a dalšími věcmi nalezli zhruba po šesti hodinách. Pachatel neodcizil ani tiskoviny, ani věci řidiče. Ve vozidle scházelo pouze autorádio a klíče,“ doplnila Holčáková.

Policie ve světle tohoto případu znovu apeluje na řidiče, aby svému majetku věnovali více pozornosti a vozidla nenechávali nezabezpečená, i když se od nich vzdalují jen na malou chvíli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám