Hlavní obsah

Zloděj v Ostravě si při skoku z okna zlomil obě nohy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Rovnou do nemocnice museli policisté převézt padesátiletého recidivistu, kterého zatkli krátce po vloupání do bytu v Moravské Ostravě. Muž na útěku před náhodným svědkem, který ho při krádeži vyrušil, vyskočil z okna a při pádu z čtyřmetrové výšky si zlomil obě nohy. O případu v pondělí informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

Policie muže podezírá z celkem jedenácti krádeží, kterých se dopustil zhruba jeden měsíc po propuštění z výkonu trestu. Osudným se mu stalo vloupání, kterého se dopustil minulý týden. V bytě ho vyrušil příbuzný majitele, který okamžitě zavolal policii.

Když pachatel zjistil, že vstupními dveřmi se z domu nedostane, vyběhl k oknu na chodbě a bez rozmyslu skočil dolů.

„Přestože měl zraněny obě nohy, snažil se s obtížemi přemístit k oplocení dvora, kde měl odhazovat páčidla a šroubováky. Policisté však byli na místě během několika okamžiků a muž neunikl. Vzhledem k aktuálnímu zdravotnímu stavu byl převezen místo do policejní cely do nemocnice,“ uvedla mluvčí.

Bytového zloděje už policie obvinila z krádeží, z porušování domovní svobody i z poškození cizí věci. „Muž se vrátil z výkonu trestu odnětí svobody v lednu 2011. Ve vězení byl za krádeže,“ uvedla mluvčí.

Během pouhého měsíce po propuštění se pak recidivista dopustil minimálně jedenácti krádeží. „K trestné činnosti došlo převážně v Moravské Ostravě. Muž měl vnikat do bytů po vypáčení dveří,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám