Hlavní obsah

Kamión se po srážce na D5 skutálel ze srázu, muž ve slisované kabině zemřel

Právo, Novinky, paš, pab, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov
Aktualizováno

Tragická srážka dvou kamiónů se stala ve středu před polednem na dálnici D5 u Přimdy. Nákladní vozy se srazily na 143. kilometru směrem na Rozvadov. Jeden člověk zemřel, provoz byl omezen.

Článek

Jeden z kamiónů po nehodě hořel, ze záběrů dálničního kamerového systému je zřejmé, že na místě zasahoval také vrtulník záchranné služby z Plzně. Jeden z kamiónů skončil zcela mimo dálnici, druhý zůstal v pravém jízdním pruhu.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Záchranáři zasahují na místě neštěstí.

Levý pruh zůstal volný, ale rychle se vytvořila dlouhá kolona vozidel. Centrum dopravních informací doporučuje sjet z dálnice na 136. kilometru na sjezdu na Mlýnec a pokračovat přes Přimdu dál. Na dálnici je možné najet na exitu u Svaté Kateřiny na 144. kilometru.

Pád ze srázu slisoval kabinu

Ke srážce došlo zřejmě při předjíždění, když se maďarský kamión převážející papriku pokoušel dostat před český vůz. Při manévru zřejmě zavadil pravým bokem o levou stranu předjížděného kamiónu, přičemž došlo k proražení nádrže jednoho z vozů, což vedlo ke vzplanutí pneumatiky.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Kamión se zřítil ze srázu pod dálnici.

Maďarský kamión se poté doslova skutálel z 20metrového srázu vedle dálnice. Záchranáři objevili ve slisované kabině jedno tělo, které bylo na straně spolujezdce. Aby je vyprostili, museli hasiči použít naviják a kabinu přizvednout. Mrtvého muže vytáhli ven a zjišťují, zda ve voze či pod ním nezůstal někdo další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám