Hlavní obsah

Parkující řidič v Břeclavi urazil plynový ventil a způsobil paniku

– Břeclav
Právo, miv

Rušnou noc na neděli prožili obyvatelé největšího břeclavského sídliště na Valtické. Způsobil ji plyn z plynového potrubí, jehož nijak neoznačený ventil trčel asi třicet centimetrů nad terén. Poškodil ho v sobotu večer parkující řidič.

Článek

Na silný zápach plynu reagovali obyvatelé žádostí o pomoc hasičů. Ti krátce po jednadvacáté hodině vyrazili hledat místo úniku. Našli je pod koly zaparkovaného favoritu a celou noc museli okolí hlídat. Ráno dorazili pracovníci pohotovostní skupiny plynárenské společnosti.

Vzhledem k hrozbě výbuchu v případě nastartování musel být favorit sundán z ventilu přivolaným automobilem s hydraulickým ramenem. Až pak mohli nastoupit do práce plynaři. Podle operačního střediska hasičů bylo zapotřebí dvou sond do země, než se podařilo určit konkrétní porušení vedení plynu.

K problémům nemuselo dojít

Práce pod stálým dohledem hasičů, kteří také informovali obyvatele o příčině, trvaly až do desáté hodiny nedělního dopoledne. Událost se přitom ale vůbec nemusela stát. Podle zjištění Práva Městská policie v Břeclavi už nejméně pětkrát upozorňovala na neoznačený ventil, vyčnívající ze země.

Jejich varování se však nesetkalo s odpovídající odezvou, a tak nastal okamžik, kdy v noční tmě řidič neoznačený kus železa v zemi přehlédl. Policisté, kteří případ šetřili jako kuriózní dopravní nehodu, však samozřejmě museli vzít v potaz i skutečnost, že řidič parkoval své auto na trávníku přeplněného sídliště.

Reklama

Výběr článků

Načítám