Hlavní obsah

Řidič fiatu nedobrzdil a srazil se s vlakem

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ropice

Naštěstí bez zranění skončila srážka osobního vlaku s dodávkovým automobilem Fiat Ducato v úterý v podvečer v Ropici na Frýdecko-Místecku. O nehodě, u níž zasahovaly čtyři hasičské jednotky, informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Řidič Ducata patrně nestačil dobrzdit při jízdě z kopce před přejezdem jednokolejné tratě nedaleko železničního nádraží v Ropici,“ uvedl s tím, že při nehodě byla pouze poničena čelní část auta. Řidič dodávkového vozidla vyvázl bez zranění, stejně jako zhruba 50 cestujících ve vlaku, doplnil.

Podle Kůdely jde během posledních pěti dní v okrese Frýdek-Místek  již o druhý střet osobního vlaku s vozidlem, který skončil  šťastně, tedy bez zranění.

„V pátek minulý týden vyjely tři jednotky hasičů do Jablunkova, kde osobní vlak narazil do osobního automobilu Honda. Ten krátce předtím uvízl v kolejišti, ale řidička z něj naštěstí stačila ještě před průjezdem vlaku a srážkou vystoupit do bezpečí,“ popsal s tím, že zraněn nebyl ani nikdo z cestujících ve vlaku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám