Hlavní obsah

S vypnutým mobilem v noci lyžoval, zbytečná záchranná akce stála tisíce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hloupost lyžaře z Liberce vytáhla v pátek do mrazivé noci záchranáře na pěti skútrech. Jezdili tmou po Jizerských horách a hledali možnou oběť mrazu, zatímco muž se s vypnutým mobilem klidně projížděl na lyžích. Nikomu neřekl, kdy se vrátí.

Článek

Dispečink v Bedřichově dostal hlášení, že se domů nevrátil třiašedesátiletý muž z Liberce. „Na základě této výzvy jsme kontaktovali Policii ČR a Zdravotní záchrannou službu. Protože byly v noci velice nízké teploty, naměřili jsme až dvacetistupňový mráz, vyslali jsme do terénu okamžitě záchranáře na pěti sněžných skútrech,“ popsal situaci René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory.

Muži hrozilo podchlazení a umrznutí. Měl sice telefon, ale vypnutý.

„Tento případ jasně ukazuje na závažné pochybení tohoto muže, který nikomu nenahlásil trasu výletu, s návratem domů se opozdil o 5 hodin a měl vypnutý mobilní telefon. Tato akce nás stála cca 10 000 Kč,“ komentoval akci náčelník Mašín s tím, že tyto finanční prostředky mohou Horské službě chybět z důvodu nižšího rozpočtu na letošní rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám