Hlavní obsah

Vysokoškolský profesor dostal za vulgární e-maily u soudu trest

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Městský soud v Brně v pátek potrestal profesora filozofické fakulty v Brně Břetislava Horynu za anonymní e-maily s vulgárním obsahem, které posílal kolegovi. Soudci mu vyměřili peněžitou pokutu 50 tisíc korun.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Břetislav Horyna odmítá, že by vulgárními emaily šikanoval svého kolegu.

Článek

Když ji neuhradí, půjde na dva měsíce do vězení. Soud ho uznal vinným v plném rozsahu obžaloby, a to z trestného činu násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci. Rozsudek není pravomocný.

Horyna podle spisu poslal kolegovi Jaroslavu Hrochovi devět vulgárních anonymních e-mailů. Z jednání u soudu sice vyplývá, že si vysokoškolští pedagogové nepadli do noty, motiv činu se ale stále nepodařilo zjistit.

Horyna vinu odmítl, hájil se tím, že může jít o počítačový podvod. Neznámý pachatel podle něj informace v elektronické poště upravil tak, aby byl považován za viníka. Soudní znalec pro oblast výpočetní techniky ale dospěl k závěru, že e-maily nebyly upraveny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám