Hlavní obsah

Hasiči v Praze při nočním požáru zachránili pět lidí a králíka

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Před půlnocí vypukl v noci na úterý požár v bytovém domě v centru Prahy. Při požáru bytu se tři lidé nadýchali nebezpečných zplodin, hasiči zachránili z domu ještě další dvě osoby. Příčina požáru se vyšetřuje.

Článek

„Požár zničil obývací pokoj a očadil stěny celého bytu a část domovní chodby. Předběžnou škodu jsme stanovili na tři sta tisíc korun,“ řekla v úterý mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Hořet začalo hodinu před půlnocí v prvním patře domu v Legerově ulici v Praze 2. Celkem hasiči pomáhali pěti lidem, tři potřebovali pomoc záchranářů. Pomoc potřeboval také králík majitelů bytu, zvíře skončilo v péči záchranné veterinární služby.

Pražští hasiči vyjížděli i k dalšímu ohni v centru města. Po půlnoci hořela střecha rekonstruovaného objektu v Soukenické ulici v Praze 2. Svou nedbalostí ho způsobil cizí člověk, který tam vypustil lampión. Oheň poničil část střechy.

Podobný případ s mnohem horšími následky se stal v neděli ve Zlíně, kde po vypouštění lampiónů vzplála střecha komerční budovy. Policie škodu odhadla na tři milióny korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám