Hlavní obsah

Dvojici bezdomovců srazil vlak nedaleko Karviné

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Tragická událost se stala v pondělí večer na železniční trati u Českého Těšína. Jedoucí vlak v jednu chvíli srazil dva bezdomovce ve věku 35 a 36 let. Žádný z nich nehodu nepřežil. Informovala o tom mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Strojvedoucí vlakové soupravy podle ní zaregistroval siluetu v kolejišti krátce před osmnáctou hodinou. Muž šel uprostřed kolejiště směrem na Karvinou. Strojvedoucí okamžitě aktivoval nouzovou brzdu, střetu už ale nedokázal zabránit.

„Po střetu s vlakem byl muž na místě usmrcen. V průběhu ohledání místa u kolejiště, asi 50 metrů za vlakem, nalezen další zemřelý muž. Vyšetřování ukázalo, že vlak v jednu chvíli srazil dva muže,“ uvedla policejní mluvčí.

„Ověřením dokladů policisté zjistili, že se jednalo o muže ve věku 36 a 35 let bez domova. Vyšetřování probíhá ve spolupráci s Drážní inspekcí. U obou zemřelých byla nařízena soudní pitva,“ doplnila Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám