Hlavní obsah

Štěkot psů zachránil spící rodinu před plameny

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Poplašený štěkot psů zachránil v pondělí nad ránem rodinu se dvěma dětmi před plameny při požáru rodinného domu v Blišicích na Kroměřížsku. Oheň zachvátil střechu a rodičům s dětmi se ze silně zakouřeného domu podařilo utéct na poslední chvíli.

Článek

„Majitele domu nad ránem vzbudil štěkot jeho psů. Pak uslyšel podivné praskání ve střeše, a když vyšel ven, uviděl střechu v plamenech. S manželkou a dvěma dětmi se dostal do bezpečí a mimo ohrožení. Na pomoc museli vyjet hasiči,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Plameny se postupně rozšířily na celou střechu a uskladněné seno na půdě domu. Hasiči museli pracovat v dýchacích přístrojích a zabránit rozšíření požáru do obytných částí domu. Lokalizace požáru trvala necelou hodinu, ale celkové likvidační práce se protáhly až k osmé hodině ranní.

„Během zásahu utrpěl majitel domu silný psychický otřes a lehce se nadýchal nebezpečných zplodin hoření. Na pomoc mu byla vyslána posádka zdravotnické záchranné služby, byl odvezen do nemocnice. Po kyslíkové terapii a vyšetření se vrátil domů,“ uvedl Mitáček.

Příčiny požáru se stále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám