Hlavní obsah

Lupič bodl injekční stříkačkou řidiče autobusu, který ho chtěl zadržet

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Notnou dávku odvahy prokázal řidič linkového autobusu na Domažlicku, když se vydal pronásledovat lupiče, který předtím okradl o kabelku jednu z cestujících. Dokonce ho i chytil, ale muž ho bodl injekční stříkačkou do ruky s varováním, že je infikovaná žloutenkou. Šokovanému šoférovi pak utekl. Dopadla ho až policie o několik hodin později.

Článek

K celému incidentu došlo ve čtvrtek dopoledne na autobusové zastávce v Horšovském Týně na Domažlicku.

„Když tam autobus zastavil, tak jeden z pasažérů při vystupování chňapl kabelku, kterou měla další cestující na kolenou. Jenže ta ji stačila zachytit a společně se o nic chvilku přetahovali, až se ji podařilo muži vytrhnout a utéci. Do jeho pronásledování se pustil řidič autobusu. Dohnal ho, ale při kontaktu ho lapka píchl do ruky injekční stříkačkou a hrozil přitom, že její obsah je infikován,“ popsal sled událostí domažlický policejní mluvčí Otakar Roll.

Podle něho pachatel při útěku kabelku odhodil, ale stačil z ní ukrást peníze a mobilní telefon. K poraněnému řidiči přivolali policisté záchranku. Její lékař ránu ošetřil na místě a pacientovi doporučil, aby raději zašel na testy do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám