Hlavní obsah

Přišel jsem domů a už byla mrtvá, hájí se muž obžalovaný z vraždy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z vraždy své přítelkyně se od pondělí před ostravským krajským soudem zodpovídá pětapadesátiletý Pavol Suchár z Karviné. Podle obžaloby loni v květnu své ženě podřezal hrdlo ve chvíli, kdy ležela opilá na posteli. Pak odešel do restaurace, zatímco žena vykrvácela. U soudu muž vraždu popřel a řekl, že přítelkyni objevil mrtvou, když se vrátil z restaurace.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pavol Suchár u soudu popřel, že by loni v květnu zavraždil svou přítelkyni. Prý ji našel už mrtvou.

Článek

Tragédie se odehrála v jednom z bytů v Karviné – Novém Městě, kde s Pavolem Suchárem několik týdnů bydlela jeho družka. „V okamžiku, kdy v opilosti ležela na posteli, ji řízl do krku tak, že jí způsobil řeznou ránu dlouhou deset centimetrů a hlubokou téměř pět centimetrů. Potom odešel do restaurace, žena mezitím vykrvácela,“ uvedl státní zástupce.

Po svém zatčení Pavol Suchár s policií nespolupracoval a odmítl vypovídat. U soudu ale tvrzení obžaloby navzdory důkazům popřel. Přiznal, že s ženou sdílel společnou domácnost. V době vraždy byl podle svých slov na nákupu a potom v restauraci.

Když jsem přišel domů, uviděl jsem Magdu ležet na posteli. Viděl jsem, že je od krve a že nedýchá. Udělalo se mi špatně, protože krev nesnáším. Přikryl jsem jí hlavu a šel jsem spát.

„Když jsem přišel domů, uviděl jsem Magdu ležet na posteli. Viděl jsem, že je od krve a že nedýchá. Udělalo se mi špatně, protože krev nesnáším,“ přečetl obžalovaný u soudu svoji obhajobu, kterou měl připravenou na papíru.

Řekl také, že mrtvolu posypal nějakým práškem, který našel ve spíži, aby neviděl krev. „Přikryl jsem jí hlavu a šel jsem spát. Musel jsem si vzít tabletku, protože jsem nemohl usnout,“ řekl.

Nevěděl, zda to nahlásit

Když se probudil, pokračoval v popíjení. „Nevěděl jsem, jestli to mám nahlásit, tak jsem šel do restaurace a pak do obchodu, kde jsem si koupil flašku a pil jsem,“ řekl. O tom, že jeho přítelkyně je mrtvá, se pak svěřil svému kamarádovi.

„Dohodli jsme se, že to půjde nahlásit. Odešel a po nějaké době si pro mne přišli policajti,“ řekl Suchár. Hlavní líčení bude pokračovat výslechy svědků a soudních znalců. Rozsudek by měl být vyhlášen do konce týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám