Hlavní obsah

Mladík nečekal na obvinění, policistům se sám přiznal

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvykle vstřícným přístupem ze strany 18letého recidivisty byli překvapeni ostravští kriminalisté. Mladík se jim totiž ochotně přiznal hned ke dvěma krádežím, které provedl loni v září v nákupních centrech.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle mluvčího ostravské policie Petra Svobody se mladík policistům přispěchal přiznat v okamžiku, kdy je viděl přicházet ke svému bydlišti a usoudil, že si jdou pro něho. „Překvapeným policistům sdělil, že se přiznává ke dvěma skutkům, které provedl v ostravských nákupních centrech,“ řekl Svoboda.

První krádež mladík podle svých slov spáchal v polovině září v jednom z obchodních center, kde v prodejně potravin ukradl kabelku sedmašedesátileté ženě. V kabelce bylo mimo jiné 20 tisíc korun v hotovosti a platební karta. Vzhledem k tomu, že žena měla PIN poznačený u karty, mladík ještě stačil vybrat 14 tisíc korun z bankomatu.

„Druhého skutku se mladík dopustil 13. prosince také v jednom z nákupních center. Z odstaveného dětského kočárku odcizil volně odloženou kabelku, kde se nacházela peněženka s osobními písemnostmi a platební kartou a také mobilní telefon. V tomto případě kartu k výběru peněz nevyužil,“ dodal Svoboda.

Vzhledem k tomu, že se mladík obdobného jednání nedopustil poprvé a v minulosti byl dokonce za trestný čin krádeže a loupeže odsouzen k podmíněným trestům odnětí svobody, hrozí mu za tyto dva skutky až tři roky nepodmíněně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám