Hlavní obsah

Bezdomovec přijal trest 8,5 roku za znásilnění dítěte

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Krajský soud v Plzni poslal na osm a půl roku za mříže osmačtyřicetiletého Jana Siváka z Chodova za znásilnění tehdy osmileté dcery své neteře. Muž se před soudem hájil tím, že ho dívenka provokovala a se sexuálním stykem souhlasila.

Článek

Soud však měl dostatek důkazů, aby Siváka uznal vinným z toho, že dívku letos v srpnu zbil a donutil k souloži v lese mezi obcemi Tašovice a Doubí na Karlovarsku. Dítě utrpělo zranění pohlavních orgánů a konečníku. Sivák navíc dívce vyhrožoval smrtí, pokud promluví.

"Stěžejní byla výpověď dívky v přípravném řízení, kdy byla přítomna psycholožka. Podle ní je poškozená mentálně retardovaná a její schopnosti jsou na úrovni sedmiletého dítěte. Proto se nemohla výpovědi naučit a situaci skutečně prožila s osobou obžalovaného," uvedla v odůvodnění předsedkyně senátu Iveta Zítková.

Sivák se vzdal odvolání

Podle jejích slov do celkové mozaiky zapadá i zpráva z nemocnice, kde byla dívka tři hodiny po činu vyšetřena. Kromě toho Siváka usvědčilo také sperma zachycené na kalhotkách děvčete, DNA bylo zcela shodné se vzorkem jeho slin.

K překvapení obhájce se Sivák na místě vzdal práva na odvolání. Rozsudek přesto není zatím pravomocný, neboť druhá strana si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám